Η επαγωγική θέρμανση έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες μεθόδους θέρμανσης ρουλεμάν

  • 0

Η επαγωγική θέρμανση έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες μεθόδους θέρμανσης ρουλεμάν

SKF induction heaters for mounting of bearings and components

Heating methods - Open flame

Η χρήση ανοικτής φλόγας (A) για την θέρμανση ρουλεμάν είναι όχι μόνο ανεπαρκής και ανεξέλεγκτη, αλλά και καταλήγει πολύ συχνά σε βλάβη του ρουλεμάν.
Αυτή η μέθοδος δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται.
Heating methods - Oil bath

Μπάνια λαδιού (B) επίσης χρησιμοποιούνται αρκετές φορές για την θέρμανση ρουλεμάν. Χρειάζονται όμως πολύ ώρα για να φτάσουν στην επιθυμητή θερμοκρασία και είναι δύσκολος ο έλεγχος της πραγματικής θερμοκρασίας του ρουλεμάν.  Η δε ενεργειακή κατανάλωση είναι σημαντική σε σχέση με έναν επαγωγικό θερμαντήρα. Ο κίνδυνος επιμόλυνσης του ρουλεμάν από ακάθαρτα λάδια είναι σημαντικός και μπορεί να οδηγήσει  σε πρόωρη αστοχία του ρουλεμάν. Επιπλέον ο χειρισμός θερμών και μέσα στα λάδια ρουλεμάν εγκυμονεί κινδύνους για τον χειριστή.

 

Heating methods - Oven
Φούρνοι (C) και άλλες θερμαινόμενες επιφάνειες χρησιμοποιούνται συχνά για μαζική θέρμανση μικρών ρουλεμάν και αυτή είναι μια αποδεκτή μέθοδος. Παρόλα αυτά για μεγαλύτερα ρουλεμάν, η χρήση φούρνων και θερμαινόμενων επιφανειών είναι αρκετά ανεπαρκής και χρονοβόρα μέθοδος, ενώ μπορεί και να παρουσιάσει σοβαρούς κινδύνους τραυματισμού στον χειριστή.

 

Heating methods - Induction heatingοι επαγωγικοί θερμαντήρες  (D) είναι η σύγχρονη, ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος θέρμανσης ρουλεμάν. Στην πράξη είναι γενικά ταχύτερη, καθαρότερη, σωστά ελεγχόμενη και πιο εύκολη στην χρήση μέθοδος θέρμανσης ρουλεμάν.
Μοιραστείτε το άρθρο.....Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email