Το SKF TKTL 40 κάνει τη μέτρηση της θερμοκρασίας πιο ασφαλή και πιο αποτελεσματική

  • 0

Το SKF TKTL 40 κάνει τη μέτρηση της θερμοκρασίας πιο ασφαλή και πιο αποτελεσματική

Category : Νέα

Η SKF παρουσίασε στην αγορά το SKF TKTL 40 – ένα φορητό θερμόμετρο υπερύθρων που καταγράφει τη θερμοκρασία, μαζί με φωτογραφία ή βίντεο, επιτρέποντας έτσι ασφαλείς και αποτελεσματικές μετρήσεις από απόσταση.

Η SKF παρουσίασε στην αγορά το SKF TKTL 40, ένα φορητό, ελαφρύ, πολυλειτουργικό όργανο για τη μέτρηση της θερμοκρασίας από απόσταση. Το SKF TKTL 40 είναι το μοναδικό θερμόμετρο υπερύθρων στην κατηγορία του που μπορεί να λάβει φωτογραφίες και βίντεο, εμφανίζοντας τις μετρήσεις θερμοκρασίας, επιτρέποντας έτσι στους μηχανικούς να μετρούν τις επιφανειακές θερμοκρασίες με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια.

Τυχόν αδυναμία ανίχνευσης μη φυσιολογικών θερμοκρασιών μπορεί να προκαλέσει απρογραμμάτιστη διακοπή της λειτουργίας των μηχανημάτων ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα λιπαντικά και τα ρουλεμάν. Το SKF TKTL 40 προσφέρει στους τεχνικούς ένα εύκολο στη χρήση θερμόμετρο ακριβείας, με το οποίο μπορούν να αποτρέψουν τέτοια προβλήματα και να μετρούν τη θερμοκρασία με ασφάλεια.

“Το θερμόμετρο υπερύθρων TKTL 40 της SKF είναι ένα εξαιρετικά πολυλειτουργικό όργανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους τεχνικούς συντήρησης καθώς και από τους επαγγελματίες των συστημάτων θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού. Με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο, το TKTL 40 επιτρέπει τον έλεγχο και την κοινή χρήση των ενδείξεων, βοηθώντας ολόκληρη την ομάδα να έχει απευθείας οπτική εικόνα της κατάστασης”, λέει ο Jens Kammann, Product Manager της SKF.

Το SKF TKTL 40 επιτρέπει την ταυτόχρονη μέτρηση και ένδειξη αρκετών περιβαλλοντικών μεγεθών, καθιστώντας τη συσκευή ιδανική για τους επαγγελματίες των συστημάτων HVAC. Όλα τα στοιχεία των μετρήσεων που πραγματοποιούνται, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλοντικών μεγεθών, όπως θερμοκρασία περιβάλλοντος, σημείο δρόσου, θερμοκρασία υγρού βολβού και σχετική υγρασία, μπορούν να αποθηκευθούν, να ανακληθούν και να εξαχθούν σε Η/Υ.

Με λόγο απόστασης προς μέγεθος στόχου 50:1, το SKF TKTL 40 επιτρέπει μετρήσεις θερμοκρασίας με ακρίβεια σε πολύ μικρές επιφάνειες, ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις μέτρησης. Επίσης, ο μεταβλητός συντελεστής ακτινοβολίας, με δυνατότητα επιλογής από το χρήστη μεταξύ 0,1 και 1,0, επιτρέπει τη μέτρηση θερμοκρασίας με ακρίβεια στις περισσότερες επιφάνειες. Ο χρήστης απλώς στοχεύει και τραβά τη σκανδάλη και η θερμοκρασία εμφανίζεται στην οθόνη ενώ δύο σημεία laset υποδεικνύουν την περιοχή μέτρησης. Επίσης, το TKTL 40 παρέχεται με αισθητήρα, επιτρέποντας έτσι την ταυτόχρονη μέτρηση της θερμοκρασίας εξ επαφής και μέσω υπερύθρων.

Το TKTL 40 της SKF προσφέρει ευρεία περιοχή μέτρησης θερμοκρασίας μέσω υπερύθρων, από –50 έως +2.300 °C. Υπάρχει επίσης δυνατότητα για μέτρηση εξ επαφής, από –50 έως +1.370 °C.

Το θερμόμετρο διαθέτει φωτιζόμενη οθόνη, διπλή σκόπευση λέιζερ, σύνδεση αισθητήρα τύπου K και διάταξη φωτισμού LED, επιτρέποντας στο χειριστή να βλέπει το αντικείμενο μέτρησης ακόμα και σε περιβάλλον με κακό φωτισμό. Η λειτουργία καταγραφής δεδομένων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απεικόνιση των θερμοκρασιακών μεταβολών με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανώτερα και κατώτερα όρια προειδοποίησης με ηχητικό σήμα. Για μεγάλη διάρκεια ζωής, η λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης, με δυνατότητα επιλογής από το χρήστη, βελτιστοποιεί τη διάρκεια ζωής της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας, ενώ η ίδια η συσκευή παρέχεται μέσα σε ανθεκτική θήκη μεταφοράς. Επιπλέον, το TKTL 40 της SKF είναι ένα από τα ελάχιστα παρόμοια θερμόμετρα που διατίθενται στην αγορά που παρέχεται με αισθητήρα για μέτρηση της θερμοκρασίας εξ επαφής.

Μοιραστείτε το άρθρο.....Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email