Λιπαντικά

lubrication-servicesΑποδοτικά Ρουλεμάν = Σωστή Λίπανση

Τα γράσα εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία των ρουλεμάν και αυξάνουν την αξιοπιστία τους ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Είναι απαραίτητα για να προφυλάσσουν τα στοιχεία κύλισης του ρουλεμάν από ξένα σωματίδια, για να απορροφούν τα κρουστικά φορτία ενώ προστατεύουν και από τη διάβρωση. Σχεδόν το 40% των ζημιών των ρουλεμάν οφείλεται στη λανθασμένη λίπανση. Τα γράσα γενικής χρήσης, είναι ανεπαρκή για τις εξειδικευμένες ανάγκες των ρουλεμάν και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Η σωστή λίπανση απαιτεί το κατάλληλο γράσο για την κάθε εφαρμογή. Με τη σωστή λύση λίπανσης, ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε νέες ευκαιρίες για την αύξηση του χρόνου λειτουργίας και της παραγωγικότητας. Εκτός από τη συμβολή της στον περιορισμό των πρόωρων βλαβών των ρουλεμάν και του χρόνου διακοπής λειτουργίας των μηχανημάτων, η σωστή λίπανση μπορεί να αυξήσει και την ενεργειακή απόδοση.

Η SKF θέτει τα στάνταρτ και στα γράσα των ρουλεμάν ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ρουλεμάν παγκοσμίως. Διαθέτει μια πολύ μεγάλη γκάμα γράσων και προϊόντων λίπανσης για όλες τις εφαρμογές ρουλεμάν, σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές. Στα κριτήρια επιλογής του κατάλληλου λιπαντικού συγκαταλέγονται ο τύπος και το μέγεθος του ρουλεμάν, οι θερμοκρασίες λειτουργίας, οι ταχύτητες, τα φορτία, η απαιτούμενη διάρκεια ζωής, τα διαστήματα αναλίπανσης και το είδος της εφαρμογής.

 

campaign-banner-system24

Η SKF παρουσιάζει τη νέα γενιά της σειράς System24 – LAGD (Λιπαντές μονού σημείου, αερίου προώθησης) 

Πρόκειται για ένα αξιόπιστο, εύχρηστο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα λίπανσης μονού σημείου, σχεδιασμένο για να διανέμει τα λιπαντικά υψηλής απόδοσης της SKF.

Οι μονάδες είναι έτοιμες για χρήση και η ενεργοποίηση τους δεν χρειάζεται εργαλεία. Η ροή του λιπαντικού μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε η διάρκεια λίπανσης να κυμαίνεται από 1 ως και 12 μήνες.

Οι μονάδες είναι διαφανείς ούτως ώστε να γίνεται εύκολη επιθεώρηση, μπορούν να αδρανοποιηθούν και να επαναλειτουργήσουν αν παραστεί ανάγκη. Έχουν περιορισμένες διαστάσεις για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δύσκολα σημεία και διατίθενται σε παραλλαγές λίπανσης με γράσο ή λάδι.

Επιπλέον είναι πιστοποιημένες κατά ATEX για ζώνη 0.

ex_zones

Τέλος το SKF DialSet είναι ειδικό λογισμικό για τον υπολογισμό της σωστής ροής λιπαντικού για την εφαρμογή σας και είναι ελεύθερα προσβάσιμο.

 

Πληροφορίες προϊόντων

Λάβετε υπόψη σας ότι με τους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να μεταβείτε σε πληροφορίες οι οποίες διατίθενται μόνο στην Αγγλική γλώσσα.

Σχετικά έγγραφα

Μοιραστείτε το άρθρο.....Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email