Επιμήκυνση διάρκειας ζωής ανεμογεννητριών με συστήματα λίπανσης βάσει κατάστασης της SKF

  • 0

Επιμήκυνση διάρκειας ζωής ανεμογεννητριών με συστήματα λίπανσης βάσει κατάστασης της SKF

Συνδυάζοντας ενεργά τα συστήματα λίπανσης και τα συστήματα παρακολούθησης κατάστασης (CMS), το σύστημα λίπανσης βάσει κατάστασης της SKF συμπληρώνει αυτόματα λιπαντικό στα ρουλεμάν των ανεμογεννητριών, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους.

Γκέτεμποργκ, 19 Νοεμβρίου 2013: Η SKF παρουσιάζει το σύστημα λίπανσης βάσει κατάστασης που επιτρέπει απομακρυσμένη και αυτόματη λίπανση των ρουλεμάν των ανεμογεννητριών που βρίσκονται σε θέσεις δύσκολα προσβάσιμες, έτσι ώστε να μη χρειάζεται η επί τόπου παρουσία τεχνικού συντήρησης για πρόσθετη χειροκίνητη λίπανση.

Το σύστημα λίπανσης βάσει κατάστασης της SKF είναι μια διασύνδεση μεταξύ του συστήματος παρακολούθησης (SKF WindCon) και του συστήματος λίπανσης SKF ή Lincoln (SKF Windlub). Το σύστημα λίπανσης βάσει κατάστασης της SKF αποκρίνεται στα προβλήματα που εντοπίζει το CMS και επιτρέπει σε μια αντλία λίπανσης να εκκινήσει πρόσθετους κύκλους λίπανσης εκτός του ήδη υπάρχοντος κύκλου. Ένας ειδικός παρακολούθησης κατάστασης μπορεί να ορίσει τις κατάλληλες ρυθμίσεις προειδοποίησης για την ενεργοποίηση πρόσθετων κύκλων λίπανσης.

Το σύστημα λίπανσης βάσει κατάστασης της SKF επιτρέπει στο σύστημα WindCon της SKF να παρακολουθεί τις Σύστημα λίπανσης βάσει κατάστασης της SKFαντλίες λίπανσης και τα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης της αντλίας και της στάθμης του λιπαντικού. Αν εντοπιστούν προβλήματα, όπως κενές ή φραγμένες αντλίες ή φθαρμένες γραμμές τροφοδοσίας, ειδοποιούνται αναλόγως οι χειριστές.

“Το σύστημα λίπανσης βάσει κατάστασης της SKF είναι πολύ οικονομικό πρόσθετο αν συμπεριληφθεί σε μια ήδη προγραμματισμένη επένδυση σε συστήματα λίπανσης και CMS”, λέει ο Harry Timmerman, Διευθυντής Προϊόντος SKF WindCon. “Ως τέτοιο, συνδυάζει τα δύο συστήματα ώστε να δημιουργηθούν νέα και μοναδικά χαρακτηριστικά, επιτρέποντας στο πρόγραμμα λίπανσης να αποκρίνεται στις ρυθμίσεις του συστήματος παρακολούθησης κατάστασης WindCon της SKF.”

Χάρη σε αυτήν την έγκαιρη ανίχνευση αστοχιών λίπανσης, σε συνδυασμό με το σύστημα αυτόματης λίπανσης, θα αποφεύγονται φυσικά τυχόν περιττές και ανεπιθύμητες εργασίες συντήρησης, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εφαρμογές στην ανοικτή θάλασσα. Επίσης, αυξάνεται ο χρόνος λειτουργίας, ελαττώνονται οι απώλειες παραγωγής σε αναμονή της παρέμβασης, επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής της ανεμογεννήτριας και ελαττώνεται ο κίνδυνος αλλεπάλληλων αστοχιών.

Όλα τα προϊόντα της SKF που προορίζονται για τη βιομηχανία ανεμογεννητριών ανήκουν στη σειρά SKF BeyondZero.*

* Η σειρά προϊόντων BeyondZero της SKF περιλαμβάνει προϊόντα που προσφέρουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόδοσης ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Για να συμπεριληφθούν στη σειρά BeyondZero της SKF, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες και οι λύσεις της SKF πρέπει να προσφέρουν σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον.

Μοιραστείτε το άρθρο.....Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email