Η SKF σχεδιάζει ρουλεμάν ανθεκτικά στη διάβρωση που καλύπτουν τα υψηλότερα πρότυπα της βιομηχανίας τροφίμων

  • -

Η SKF σχεδιάζει ρουλεμάν ανθεκτικά στη διάβρωση που καλύπτουν τα υψηλότερα πρότυπα της βιομηχανίας τροφίμων

Category : Νέα

Η SKF παρουσίασε μια νέα σειρά ρουλεμάν συμβατών με τη βιομηχανία τροφίμων που βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων αλλοίωσης των τροφίμων και τις επακόλουθες ανακλήσεις προϊόντων. Αυτή η νέα σειρά μονόσφαιρων ρουλεμάν της SKF από ανοξείδωτο χάλυβα για τρόφιμα (VP311) καλύπτει δύο βασικές απαιτήσεις της βιομηχανίας τροφίμων:

• Στεγανοποιητικά από συνθετικό ελαστικό σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), καθώς και με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (EΚ)*, με μπλε χρώμα για τον οπτικό εντοπισμό σε περίπτωση βλάβης τους.

• Υψηλής ποιότητας γράσο, κατάλληλο για εφαρμογές σε εγκαταστάσεις τροφίμων και ποτών, καταχωρημένο ως NSF με κατηγορία H1**

Η σειρά ρουλεμάν για τρόφιμα περιλαμβάνει 19 διαφορετικά τυπικά μεγέθη μονόσφαιρων ρουλεμάν από την εκτεταμένη γκάμα της SKF, σε διαμέτρους που κυμαίνονται από 8 έως 40 mm.

“Τόσο το μπλε στεγανωτικό όσο και το λιπαντικό αναπτύχθηκαν για χρήση σε εφαρμογές τροφίμων και ποτών,” δήλωσε ο David Oliver, Διευθυντής του τμήματος Τροφίμων και Ποτών της SKF. “Το σύνολο του ρουλεμάν καλύπτει τα υψηλότερα πρότυπα για τα συστήματα και τους κανονισμούς διαχείρισης τροφίμων. Αυτή η προσφορά είναι αποκλειστικότητα της SKF. Κανείς από τους ανταγωνιστές μας δεν διαθέτει γράσο κατάλληλο για εφαρμογές τροφίμων και μπλε χρώματος στεγανωτικό με έγκριση FDA και EC στα μονόσφαιρα ρουλεμάν από ανοξείδωτο χάλυβα.”

Τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, όπως το HACCP αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία στην ασφαλή παραγωγή τροφίμων. Αυτό σημαίνει ότι τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πρέπει είτε να είναι ασφαλή για χρήση με τρόφιμα, είτε ανιχνεύσιμα. Πολλές ανακλήσεις προϊόντων τροφίμων έχουν ως προέλευση την πιθανή παρουσία σκληρών ή αιχμηρών αντικειμένων, συνεπώς η ασφάλεια τροφίμων και ανιχνευσιμότητα είναι υψηλής προτεραιότητας για όλα τα εξαρτήματα που λειτουργούν κοντά στη ροή τροφίμων. Το ίδιο ισχύει και για τα λιπαντικά και, για το λόγο αυτό, τα λιπαντικά που είναι κατάλληλα για τρόφιμα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στο σύνολο της εγκατάστασης για την αποφυγή της πιθανότητας εφαρμογής γράσου μη κατάλληλου για τρόφιμα σε κάποιο κρίσιμο εξάρτημα.

Τα μονόσφαιρα ρουλεμάν από ανοξείδωτο χάλυβα της SKF προσφέρουν υψηλή αντοχή στη διάβρωση ώστε να αντέχουν το αντίξοο περιβάλλον έκπλυσης που είναι απαραίτητο στη βιομηχανία τροφίμων. Αυτό ενισχύεται από το ειδικό στεγανωτικό, το οποίο βοηθά στη συγκράτηση του λιπαντικού και αποτρέπει την εισροή του υγρού πλύσης.

* FDA 21CFR ενότητα 177.2600 ‘Ελαστικά τεμάχια προοριζόμενα για επαναλαμβανόμενη χρήση στην παραγωγή, κατασκευή, επεξεργασία συσκευασίας, προετοιμασία, κατεργασία, συσκευασία, μεταφορά ή συγκράτηση τροφίμων.
Συμμόρφωση EC στο σύνολο των απαιτήσεων μεταφοράς της Γερμανικής σύστασης BfR XXI για υλικά κατηγορίας 3
** Λιπαντικό καταχωρημένο από τον NSF ως κατηγορίας H1 (λιπαντικό αποδεκτό για χρήση σε τυχαία επαφή με τρόφιμα ή για χρήση σε και κοντά σε περιοχές επεξεργασίας τροφίμων). Η εγγραφή NSF επιβεβαιώνει ότι καλύπτει τις απαιτήσεις που αναγράφονται στις οδηγίες του Οργανισμού Διαχείρισης Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ στην ενότητα 21 CFR 178.3570.

Μοιραστείτε το άρθρο.....Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email